Підприємці Олександрівського району облагороджують свої території

03.05.2018 12:15

У Запоріжжі продовжено конкурс серед підприємців на краще утримання прилеглої території. Подібний захід в нашому місті проходить вперше. Його ініціював міський голова Запоріжжя Володимир Буряк. Взяти участь можуть будь-які об'єкти господарювання різних форм власності, розміщені на території обласного центру. Конкурс стартував 1 березня і повинен був закінчитися 27 квітня. Однак на прохання підприємців прийом заявок продовжили до 18 травня. Визначати переможця будуть до 31 травня.

Серед учасників - підприємці Олександрівського району. На участь в конкурсі від даної території подали заявки 7 представників бізнесу.

- У зв'язку з затяжною холодною зимою не всі підприємці виконали роботи з озеленення та благоустрою своїх територій. Тому вони попросили продовжити терміни конкурсу. Ми пішли їм назустріч. Адже головне завдання конкурсу - спільними зусиллями навести порядок в місті, зробити його ще красивішим та привабливішим. Місто повинно стати кращим, - розповів Валерій Мостовий, голова Олександрівської районної адміністрації Запорізької міської ради.

Учасники конкурсу в Олександрівському районі облагородили прилеглу територію, встановили нове освітлення і урни, висадили зелені насадження, встелили тротуар декоративною плиткою. Один з ресторанів-учасників працює в Олександрівському районі три роки. Як тільки власник дізнався про конкурс, вирішив взяти участь.

- Раніше ця вулиця була без освітлення, прохідність за день становила не більше 4 осіб. Вирішили привести її в порядок, зробити кращим кварталом міста. Взяли участь в конкурсі  бо хочемо зробити Олександрівський район найкращим у місті. У планах - відкрити тут ще два кафе, одне з яких дитяче, а також один магазин, - розповів власник ресторанного комплексу Олександр Белюга.

Хто стане переможцем конкурсу - вирішить конкурсна комісія, яку очолює Володимир Буряк. До складу комісії також увійшли голови районних адміністрацій, представники інспекції з благоустрою, департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради. Учасників конкурсу будуть оцінювати за десятьма критеріями. Особливу увагу члени журі звернуть на зовнішній вигляд об'єкта, оформлення прилеглої території та вивіски, наявність зон відпочинку для дорослих і дітей, сервіс в закладі.

З Положенням про конкурс, умовами участі, переліком необхідних документів можна ознайомитися в районних адміністраціях та на офіційному сайті Запорізької міської ради http://zp.gov.ua/uk/documents/item/27008 .