У Запоріжжі в сквері Театральному висадили дерева та чагарники

04.05.2018 11:40

Розташований навпроти театру ім. В. Магара сквер Театральний перетворюється з кожним днем. Підрядники продовжують укладання тротуарної плитки та озеленення території.

Хід робіт перевірив сьогодні, 4 травня, голова районної адміністрації по Олександрівському району Валерій Мостовий.

- Ми продовжуємо роботи з реконструкції скверу. Зараз підрядники приступили до озеленення скверу. Третина рослин вже висаджена - це в основному дерева і чагарники. Газони і квіти будуть висаджені по закінченню робіт, ближче до відкриття. Також тривають оздоблювальні роботи, робочі укладають тротуарну плитку, облицьовують все підпірні і основну стіну, - розповів Валерій Мостовий.

Як зазначив головний інженер підрядної організації Віктор Миколаївський, в сквері буде висаджено 33 дерева - горобини, клени, верби, платани, близько 2500 кущів - туї, ялівці. Крім того, підрядники планують встановити стаціонарну систему поливу, щоб полегшити догляд за газонами, квітами, чагарниками і деревами.

Проект з реконструкції скверу розрахований на два роки. Роботи стартували у вересні 2017 року. У 2017 році виконувалися земляні та бетонні роботи, бетонування підпірних стінок, пандусів. З настанням сприятливої погоди в березні поточного року роботи відновилися.

У 2018 року будуть завершені будівельні роботи (сходинки з гранітних плит, мощення плитки), висаджені дерева, укладені рулонні газони, встановлено зовнішнє освітлення. Зокрема встановлять 24 електроопори зовнішнього освітлення.