Відома українська співачка Тоня Матвієнко й департамент культури та туризму презентували кліп, знятий в Запоріжжі

04.05.2018 13:32

Відома українська співачка Тоня Матвієнко заспівала свій новий хіт «Чари ночі» в оточенні історичної архітектури Запоріжжя. Зйомки проходили в районі Соцміста. У кадрах кліпу можна побачити такі знайомі об'єкти архітектури, як Круглий будинок, гуртожиток будинку-комуни, будинки-пропілеї.

Цей відео-кліп знято в рамках спільного проекту департаменту культури та туризму Запорізької міської ради та національного проекту «Жівяком». Головна мета проекту - підвищити культурну привабливість Запоріжжя і створити місту позитивний імідж на всеукраїнському рівні. Дізнатися докладніше про проект та інші події міста можна на офіційній туристичної сторінці Запоріжжя в Фейсбук https://www.facebook.com/zaporizhzhiacity/ .

До речі, архітекстурний комплекс Соцміста відноситься до стилю міжвоєнного модернізму і конструктивізму. Його ще називають Шостим Селищем. Спочатку його будували під керівництвом архітектора Віктора Весніна для персоналу Дніпровської ГЕС і Запоріжкомбінату.

Цікаво, що Тоню Матвієнко з Запоріжжям поєднує не тільки новий відео-кліп. Мурал авторства М.Гончарова із зображенням її обличчя обрали для установки біля центрального РАГСу. Ця картина стала обкладинкою для першого альбому співачки «Сміються плачуть солов'ї».

Подивитися новий кліп Тоні Матвієнко можна в даному відео.