Учасників та гостей «Еко Форуму» в Запоріжжі очікує чимало цікавинок

04.05.2018 16:10

З 30 травня по 1 червня в Запоріжжі відбудеться 2-й спеціалізований міжнародний Запорізький екологічний форум. Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулося засідання організаційного комітету з питань проведення «Еко Форуму-2018».

«Ще більш масовий, красивіший і більш змістовний» - так охарактеризував головну відмінність другого «Еко Форуму» від першого голова організаційного комітету, заступник міського голови Валерій Еделєв, який сьогодні провів засідання.

- Цього року ми очікуємо у два рази більше іноземних гостей. Будуть делегації з 7 країн: Китаю, Канади, Німеччини та інших. Також будуть гості практично з усіх куточків України. Питання будуть обговорюватися дуже цікаві. У нас є, що розповісти в плані боротьби з карантинними рослинами, крім того, в рамках проведення «Еко Форуму» буде презентація нашого ботсаду, який є унікальним для України. Будуть питання з енергозбереження, питання щодо переробки сміття. Гості з Магдебурга планують показати цікаве шоу, пов'язане з показом фізичних дослідів. Ще в 17 столітті на території Магдебурга був продемонстрований фізичний дослід: коли дві півкулі, з яких було викачане повітря, намагалися розтягнути 12 коней, і з цього нічого не вийшло. Тільки коли повітря впустили, куля розпалася сама. Цей дослід говорить про атмосферний тиск та інші фізичні явища. Точно такий же дослід вони хочуть продемонструвати для запоріжців. Це елемент шоу, для глядачів це завжди цікаво, - розповів Валерій Еделєв.

Сьогодні в ході засідання оргкомітету були розглянуті організаційні питання проведення «Еко Форуму», а також була представлена перша його презентація.

Серед основних тем, які будуть розглянуті в рамках «Еко-форуму» - реформування системи управління природоохоронної діяльності, охорона повітряного і водного басейнів, технології та обладнання з очищення природної та стічної води, система контролю і моніторингу стану навколишнього природного середовища, переробка промислових і побутових відходів, енергетичний потенціал відходів, використання вторинної сировини, боротьба з карантинними рослинами, енергозбереження та енергоефективність та інші.

За попередніми даними у Форумі візьмуть участь більше 70 спікерів з України та зарубіжжя.