Алею Бойової Слави прикрасять дев'ятнадцять тисяч квітів

05.05.2018 12:35

Запорізькі озеленювачі прикрашають місто квітами. Тільки до Дня Пам'яті і примирення та Дня Перемоги у пам'ятних місцях буде висаджено близько 45 тисяч квітів. Сьогодні фахівці КРБП «Зеленбуд» упорядковують одну з найбільших міських клумб, що знаходиться на Алеї Бойової Слави.

На Алеї Бойової Слави другий день поспіль киплять роботи. Близько 40 робочих КРБП «Зеленбуд» працюють над благоустроєм однієї з найбільших міських клумб. Тут висадять близько 19 тисяч квітів. Об'єкт планується здати вже сьогодні.

Головна композиція квітника - великий червоний мак, обрамлений державним прапором з квітів жовто-синіх кольорів.

- На сьогодні по місту завершуємо перший етап висадки квітів до 8 і 9 травня. Обсяги робіт великі. Необхідно облаштувати до цих дат 24 квіткові клумби. Алея Бойової Слави - один з найбільших об'єктів. Намагаємося встигнути в термін, тому як з 7го числа розпочнуться заходи біля меморіалів. Всього до пам'ятних дат будуть висаджені близько 45 тис. квітів, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

На Алеї Бойової Слави «зеленбудівці» висаджують сальвії, тагетиси, петунії, герані, цинерарії, агератуми, бегонії. Квіти були вирощені в розплідниках Львова, Києва, Дніпра, Запорізької області.

Після пам'ятних дат запорізькі озеленювачі продовжать висаджувати квіти на закріплених територіях вулиць, парків, скверів Запоріжжя. Сюрпризом для городян і гостей обласного центру стануть нові оригінальні квіткові композиції. Всього у 2018 році в місті заплановано висадити близько 100 тис. квітів. Це на 20% більше, ніж в попередньому.

«Зеленбудівці» продовжують прикрашати місто квітами. Озеленювачі відзначають, що намагаються створювати красу і затишок для всіх жителів, а тому просять цінувати їх працю – не виривати і не викопувати рослини.