Запорізькі озеленювачі упорядковують газони

07.05.2018 12:00

У всіх районах обласного центру ведуться роботи з покосу трави. Приводяться у належний вигляд зелені зони розділових смуг проїжджої частини, уздовж вулиць, у парках, скверах. Одна з бригад КРБП «Зеленбуд» сьогодні працює на ділянці в районі Алеї Бойової Слави.

У Запоріжжі роботи з покосу трави розпочалися у середині квітня. Робітники КРБП «Зеленбуд» упорядковують закріплені території зелених зон вулиць, парків і скверів загальною площею понад 500 га. Також ведеться покіс на ділянках розділових смуг міських магістралей.

Застосовується спецтехніка: газонокосарки, мотокоси, три трактори МТЗ з навісними косами і три сучасних міні-трактори «Вікінг».

- Почався активний період росту трави, тому роботи багато. Приводяться у належний вигляд газони по всьому місту. У ці дні увагу приділили територіям зелених зон біля пам'ятних місць, де проходять мітинги і урочисті збори до Днів пам'яті і примирення та Перемоги. За весь сезон покоси виконуються неодноразово, обсяги робіт будуть збільшуватися по мірі інтенсивності росту трави, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Щодня у покосах трави задіяні близько 50 «зеленбудівців». Сьогодні одна з бригад упорядковує територію Алеї Бойової Слави.

Також комунальним підприємством у поточному році продовжується робота, спрямована на боротьбу з амброзією. Минулого тижня комунальники приступили до нового етапу шляхом гідросівби зелених зон.