Робоча група з проведення слухань щодо будівництва нового ТРЦ вважає встановлення їх реальних результатів неможливим

07.05.2018 17:30

6 травня у Запоріжжі були організовані громадські слухання на тему «Нове будівництво багатофункціонального торгово-розважального комплексу на перетині вулиці Незалежної України і вулиці Лермонтова і реконструкція парку ім. О.С. Пушкіна».

У кінотеатрі ім. Довженка зібралися представники громадських організацій, активісти, жителі міста, представники інвестора та експерти.

Представники інвестора повинні були представити учасникам слухань проект «Сучасний центр міста». Однак зробити це повноцінно не вийшло через активну протидію з боку супротивників забудови.

За даними робочої групи, створеної міською владою, яка займалася організацією слухань, через численні порушення, допущені окремими активістами під час слухань, встановити їх реальні результати неможливо.

- Згідно протоколу робочої групи, яка займалася організацією слухань, формально можна вважати, що слухання пройшли. Однак, з огляду на численні порушення процедури проведення слухань, масові порушення прав територіальної громади на висловлювання своїх пропозицій, враховуючи вибіркове врахування волевиявлення учасників слухань, фізичне перешкоджання волевиявленню учасників слухань, встановити реальні результати громадських слухань неможливо, - зазначив начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Володимир Головешко .

Консультації з громадськістю з питання будівництва ТРЦ на перетині вулиці Незалежної України і вулиці Лермонтова і реконструкції парку ім. О.С. Пушкіна будуть продовжені.