Напередодні свят у Запоріжжі особливу увагу приділяють військовим похованням та меморіалам

07.05.2018 13:15

У переддень Дня пам'яті і примирення, 73-й річниці Перемоги над нацизмом фахівці СКП «Запорізька ритуальна служба» прибирають меморіали і братські могили, в яких поховані воїни, загиблі в роки Другої світової війни.

Сьогодні роботи проводяться біля меморіалу «Вічна пам'ять, вічна скорбота» на Капустяному кладовищі в Шевченківському районі. Як розповіла завідувачка кладовища Світлана Анісімова, тут в братських могилах поховано понад 10 тисяч осіб.

Загальне прибирання проводиться раз на тиждень, але до святкових днів комунальники додатково упорядковують територію. Робочі стрижуть і прибирають траву, чистять пам'ятні написи, оновлюють елементи меморіалу. Світлана Анісімова зазначає, що прибирання пам'ятних місць перед 9 травня - дуже важлива і значуща робота.

- Щорічно, до поминальних днів та Дню пам'яті і примирення, Дня Перемоги, СКП «Запорізька ритуальна служба» проводить додаткове прибирання місць масового поховання військовослужбовців Другої світової війни, учасників бойових дій. Фахівці миють меморіали, упорядковують прилеглу територію, прибирають сміття. Адже багато городян прийдуть сюди, щоб вшанувати пам’ять загиблих, - розповів представник СКП «Запорізька ритуальна служба» Олександр Кочетов.

На Капустяному кладовищі знаходяться 11 братських могил солдат Другої світової війни. З похованих пізнані 2050 осіб, серед них багато Героїв Радянського Союзу.

Особливу увагу СКП «Запорізька ритуальна служба» також приділяє благоустрою та утриманню поховань воїнів АТО, зокрема, на Кушугумському кладовищі.

Нагадаємо, що до Дня Пам'яті і примирення та Дня Перемоги в Запоріжжі проводиться цілий комплекс робіт з благоустрою міста. Наприклад, працівники КП «Зеленбуд» в пам'ятних місцях Запоріжжя висадили напередодні цих днів близько 45 тис. квітів.