У Вознесенівському районі Запоріжжя відбувся мітинг-реквієм

07.05.2018 15:30

Напередодні Дня пам'яті і примирення, з нагоди 73ї річниці з Дня перемоги над нацизмом, у Вознесенівському районі Запоріжжя відбувся мітинг-реквієм. Присутні вшанували пам'ять загиблих солдат під час Другої світової війни. Подію організували біля пам'ятної стели, встановленої з нагоди 60-річчя Перемоги.

На мітингу зібралися ветерани та діти війни, почесні жителі Запоріжжя, представники місцевої влади, депутати, трудові колективи міста, військовослужбовці та школярі. Учасники згадували трагічні факти про Другу світову війну, в якій втратили життя близько 60 мільйонів людей. У період наступу фашистських військ на територію України в 1941-1946 роках загинув кожен 6й житель країни.

- Дорогі ветерани, вже пройшло 73 роки з тих пір, як ви розгромили фашистських загарбників, вам довелося пережити страшні події воєнних років, а після - відновлювати повністю зруйноване народне господарство. Ми, ваші нащадки, пам'ятаємо і шануємо ваш подвиг. Ви зберегли нашу землю і подарували нам щастя життя. Сьогодні ви залишилися для нас живим зразковому героїзму та відданості. Бажаємо вам довгих років щастя і миру. Низький вам уклін, - звернувся до ветеранів Андрій Звегінцев, голова Вознесенівскої районної адміністрації.

Творчі колективи міста підготували для присутніх пісні і танці. Після офіційної частини і хвилини мовчання учасники мітингу поклали квіти до меморіального комплексу в знак вічної пам'яті і скорботи.