Невідомі розкрали центральну клумбу Алеї Бойової Слави

07.05.2018 17:10

Вандали продовжують розкрадати міські квітники. Цього разу постраждала центральна композиція, яку на Алеї Бойової Слави висадили робочі КРБП «Зеленбуд» до пам'ятних дат - 8-го та 9-го травня. Зараз комунальники змушені повторно працювати, щоб встигнути відновити клумбу до заходів, які відбуватимуться на Алеї завтра.

Протягом трьох днів фахівці КРБП «Зеленбуд» працювали над облаштуванням однієї з найбільших міських клумб - на Алеї Бойової Слави. Руками запорізьких озеленювачів було висаджено близько 19 тисяч квітів. Робітники працювали, щоб прикрасити місто до пам'ятних дат - Днів пам'яті та примирення та Перемоги. Адже тут у ці дні збираються сотні городян, щоб віддати данину поваги і вшанувати пам'ять усіх тих, хто стояли на захисті Батьківщини та постраждали в ті нелегкі роки війни.

Однак не всі городяни змогли оцінити працю комунальників і ту красу, яка створювалася для того, щоб місто було затишним і привабливим. З клумби вкрадені близько 100 недавно висаджених квітів. Була порушена центральна композиція з квітів - символ пам'яті «Червоний мак».

- У суботу були завершені роботи по висадці квітів на Алеї. А вже сьогодні вранці співробітники виявили, що на центральній клумбі у вигляді червоного маку викопані квіти. Чітко видно і сліди ніг. Збиток склав близько 1000 гривень. Однак це незрівнянно з тим, що ті, хто викопали тут квіти просто байдужі не тільки до рідного міста, але й до історії та пам'яті про тих, хто захищали Батьківщину в роки війни. Упевнений, що з такими помислами ці квіти у вандалів не приживуться, - зазначив директор КРБП «Зелеснтрой» Олексій Анохін.

Сьогодні до кінця дня клумба буде відновлена. Адже завтра вранці на Алеї Бойової Слави вже пройде урочиста церемонія до Дня пам'яті і примирення.

Комунальники ще раз звертаються до городян з проханням цінувати їх працю, щоб запоріжці могли насолоджуватися красою, яку створювали для всіх жителів і гостей обласного центру. Якщо будуть помічені підозрілі особи, які зрізають, викопують з міських клумб квіти або інші рослини, то про це просять інформувати поліцію.