У Запоріжжі запалили «Вогонь пам’яті»

08.05.2018 11:32

Вже традиційно 8 травня в Запоріжжі головний міський захід до Дня пам'яті та примирення проходить на Алеї Бойової Слави. Не став винятком і цей рік. Сьогодні тут відбулася урочиста церемонія запалювання «Вогню пам'яті».

На Алеї Бойової Слави зібралися сотні запорожців. Серед них ветерани, представники міської та обласної влади, трудових колективів, політичних партій, громадських організацій, молодь. У заході взяв участь міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Почесне право запалити «Вогонь пам'яті» було надане представникам трьох поколінь - ветерану Другої світової війни, полковнику Євгену Решетнікову, учаснику АТО, який воював у складі 79-ї аеромобільної бригади, В'ячеславу Зайцеву, учню ліцею «Захисник» Іллі Горєлікову.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих в роки Другої світової війни. Вихованці ансамблю танцю «Сузір'я» презентували хореографічну композицію «Я не хочу війни». Відбулося театралізоване покладання квітів за участю ліцеїстів ліцею «Захисник».

Присутні змогли приєднатися до інтерактивної акції «Пам'ятаємо». Кожен бажаючий міг закріпити на спеціальному стенді квітку «червоного маку», виготовлену руками вихованців шкіл естетичного виховання Запоріжжя.

На Алеї Бойової Слави були встановлені стенди з інформаційними матеріалами про події Другої світової війни, з зображенням символу Дня пам'яті і примирення - «червоного маку». Працювали майстер-класи з виготовлення «червоного маку».