Запорізькі ветерани приймають привітання від міської влади

08.05.2018 17:11

До Дня пам'яті і примирення, Дня Перемоги у Запоріжжі проходить низка заходів, на яких вшановують ветеранів-визволителів, згадують тих, хто захищав рідну землю в роки війни. Міська влада поклопоталася про те, щоб ніхто з ветеранів не залишився без уваги. Багато з них вже приймають вітання вдома.

Ветерани, які пройшли нелегкі роки війни, досягли поважного віку. В силу свого віку та стану здоров'я вони не виходять з дому. Тому напередодні свята Перемоги до ветеранів з подарунками та привітаннями представники влади приходять додому. Сьогодні керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович привітав ветерана-визволителя Раїсу Гаврильченко.

- Напередодні свята Великої Перемоги прийміть вітання від міської влади, молодого покоління. Велика подяка за все що Ви зробили для нас, для рідного міста. Запоріжці горді, що в нас є такі земляки. Ветерани гідні підтримки і уваги. Ви для всіх наступних поколінь будете справжнім прикладом мужності і героїзму. Бажаю міцного здоров'я, душевного тепла, бадьорості духу, - сказав керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович.

У серпні Раїса Антонівна відзначить своє 90-річчя. Однак, не дивлячись на такий поважний вік, вона  пам'ятає подробиці військових років.

- Це були 1932-33 роки. Я вчилася ще в школі. З 14 років входила до підпільної групи опору в захопленому нацистами рідному Запоріжжі. Була одним з наймолодших членів групи. Інформували наших солдатів, допомагали виживати пораненим, також сім'ям євреїв, які підлягали розстрілу нацистами. Це були страшні роки життя, про що складно говорити навіть через стільки років, - розповіла Раїса Гаврильченко.

Відзначимо, що на сьогодні у Запоріжжі проживають 1094 учасників бойових дій і тих, хто отримали інвалідність в роки Другої світової війни, 7547 учасників війни. 

У Запоріжжі надається соціальна та матеріальна підтримка ветеранам війни по міській програмі соцзахисту. Також ветерани мають можливість отримати курс лікування у госпітальному відділенні 2ї міської лікарні або відпочити в геріатричному стаціонарі міського територіального центру соціального обслуговування.