Запоріжці святкують День Перемоги в парку Перемоги

09.05.2018 14:37

Сьогодні в Запоріжжі проходять загальноміські заходи, присвячені 73-й річниці Перемоги над нацизмом. Головною подією стали народні гуляння, організовані в парку Перемоги, які проходили з 10:00 до 14:00.

Святковий захід в парку Перемоги відвідали тисячі запоріжців і гостей міста. Святкування стартувало урочистим проходженням ветеранів, які також взяли участь у покладанні квітів до стели з орденами в парку Перемоги. Квіти до стели поклали і міський голова Володимир Буряк, народні депутати Олег Ляшко та Сергій Тарута, представники обласної та міської влади, керівники підприємств.

Ветеранів запросили подивитися концертну програму за участю кращих творчих колективів і виконавців Запоріжжя.

Прозвучали вітання від керівництва міста і області, народних депутатів України. До присутніх звернувся міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

- Радий, що запоріжці прийшли сьогодні на свято цілими сім'ями. Це підтверджує, що 9 травня в нашому місті було, є і буде. Сьогодні свято, головним героєм якого є наші ветерани. Дякую вам за те, що ви зробили в 1941 - 1945 роках, в післявоєнні роки. Сьогодні наші бійці, які захищають Україну, рівняються на Вас. Низький уклін Вам і сучасним захисникам України, - сказав Володимир Буряк.

Побував на святі в парку Перемоги і народний депутат України Олег Ляшко. В цьому році відомий український політик вирішив відсвяткувати День Перемоги разом із запоріжцями, спеціально приїхав для цього до нашого міста.

- Вітаю з Днем Перемоги. Мирного неба над головою. Бажаю пенсіонерам гідних пенсій. Це був би для них найкращий подарунок, а не тільки слова привітання, - відзначив Олег Ляшко.

Народний депутат України зазначив, що ветерани заслужили підвищеної уваги, і не тільки в День Перемоги. Кращий подарунок для них - гідні пенсії, стабільні ціни, доступна медицина, дешеві ліки, а головне - мирне небо над головою. Одне з головних завдань сьогодні також розвиток економіки. Україна не повинна перетворитися на сировинний придаток, необхідно підтримувати сучасні галузі промисловості.

Запоріжжя сьогодні відвідав і народний депутат України Сергій Тарута, який також побував у парку Перемоги, привітав запоріжців, поспілкувався з городянами.

- Перемога дісталася великою ціною. Величезне спасибі тим, хто її здобув. Головне, щоб всі ми пам'ятали про цей подвиг, - підкреслив Сергій Тарута.

У парку Перемоги грав духовий оркестр. Тематичну концертну програму презентували творчі колективи Запоріжжя. Працювали майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, тематичні майданчики, виставка робіт народних майстрів. Пройшов футбольний турнір за участю дитячих футбольних команд.

У парку Перемоги також розгорнули табір реконструктори в формі часів Другої світової війни. Тут була представлена військова техніка тих років. Серед них легендарна «катюша», зенітна гармата, автомобілі військових років. Також була організована виставка ретро-автомобілів.