У парку Клімова проходить святкування Дня Перемоги

09.05.2018 14:47

Ще одним місцем, де сьогодні в Запоріжжі відбулися святкові гуляння, став парк імені Клімова в Шевченківському районі. Захід був присвячений Дню Перемоги, стартував о 10:00 і завершиться феєрверком о 21:00.

На свято зібралися сотні запоріжців. В урочистому відкритті заходу взяли участь міський голова Володимир Буряк, народні депутати України В'ячеслав Богуслаєв, Олег Ляшко, Сергій Тарута, представники міської та обласної влади, керівники підприємств.

- У Запоріжжі велике свято. Сьогодні ми всі запоріжці, які вшановують ветеранів, бажають їм міцного здоров'я. Нам усім важливо пам'ятати, що зробили ветерани - відстояли і відновили країну, наше місто, - сказав Володимир Буряк.

Народний депутат України, почесний президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв зазначив, що святкування 9 травня в парку Клімова вже стало доброю традицією.

- Сьогодні найсвітліший день. День, коли можна висловити слова подяки тим, хто завоював Перемогу. Упевнений, що ми все зробимо для того, щоб Україна була сильною. Поки ми єдині, ми переможемо, - заявив В'ячеслав Богуслаєв.

Народний депутат України Олег Ляшко підкреслив, що ветеранів, які воювали в роки Другої світової війни залишилося небагато. Сьогодні важливо привітати їх зі святом, адже увага для них також дуже важлива.

- Нещодавно я дізнався, що запорізький вертоліт встановив дванадцять світових рекордів. Хочу привітати з цим колектив «Мотор Січі». Боротьба за Україну сьогодні - це боротьба за нові робочі місця. Багата, квітуча, економічно розвинена Україна - саме за це ми сьогодні боремося, - зазначив Олег Ляшко.

Народний депутат України Сергій Тарута наголосив, що сьогодні особливий день для всіх, в першу чергу для тих, хто пережив війну.

- Перемога дісталася ціною семи мільйонів українських життів. Ветерани подарували нашій країні мирне небо, яке, на жаль, не вдалося зберегти. 9 травня назавжди залишиться в нашій історії, - сказав Сергій Тарута.

Учасники заходу поклали квіти до меморіалу «Скорботна мати» в парку Клімова.

У парку грав духовий оркестр, пройшов концерт «Перемога. Одна на всіх». Була презентована концертно-ігрова програма за участю вихованців Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району. Відбулися показові виступи спортсменів СК «Мотор Січ». Також сьогодні ще виступлять народний духовий оркестр ДК ім. Т.Г. Шевченка, академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії, муніципальний джазовий оркестр, муніципальний театр танцю, квартет «Гетьман».