У всіх районах Запоріжжя ведуться роботи з покосу трави та карантинних рослин

20.07.2017 16:13

Щодня в обласному центрі комунальники приводять до ладу зелені зони - виконують покіс трави та карантинних рослин. Роботи почалися з квітня. З урахуванням інтенсивності росту трави, території оброблюють повторно.

Як розповів директор КРСП «Зеленбуд» Олексій Анохін, в роботах задіяно 12 бригад - близько 150 людей. Виконується покіс у всіх районах обласного центру на закріплених територіях вулиць, парків, скверів.

- На сьогодні в середньому по місту вже виконано триразовий покіс трав і карантинних рослин закріплених територій. Загальна площа виконаних робіт більше 800 га. Покоси триватимуть до пізньої осені. Максимально охоплюються всі території, в тому числі, в районах міста та безхазяйні. Залучені також сили субпідрядних організацій, - зазначив Олексій Анохін.

Задіяна спецтехніка - газонокосарки, мотокоси, тракторні коси, також три нових міні-трактора «Вікінг», придбаних за кошти міського бюджету в 2016 році. За допомогою нової спецтехніки роботи виконуються швидше і якісніше.

Сьогодні в Олександрівському районі комунальники приводили до ладу зелені зони по вулиці Глісерній, в районі кільця біля парку культури і відпочинку «Дубовий гай».

- В районі ведеться постійний контроль над виконанням робіт з благоустрою зелених зон, в тому числі, спрямованих на боротьбу з карантинними рослинами. Регулярний покіс не дає траві і карантинним бур'янам розростатися. У минулому році в районі було створено робочу групу з координації проведення робіт по ліквідації карантинних рослин. У поточному році виявлено 11 зон розповсюдження карантинних рослин загальною площею 2,36 га. Покіс здійснювався від 3 до 7 разів, кожні два тижні, - поінформував голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Про те, що необхідно приводити до ладу прилеглих територій - ліквідувати карантинні рослини - попереджені більше 50 підприємств. Проведена профілактична робота з мешканцями приватного сектору.

Також жителі району можуть повідомляти про зони поширення карантинних рослин по телефону «гарячої лінії»: 233-98-33.

Роботи тривають.