Новий рекорд України: у Запоріжжі більше сотні команд зіграли в турнірі «Що? Де? Коли?»

12.05.2018 19:46

113 команд знавців із Запоріжжя зібралися сьогодні у центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай», щоб встановити рекорд України з кількості команд, що грають одночасно. Рекорд зафіксували представники Національного реєстру рекордів.

Організували таку рекордну гру «Що? Де? Коли?» фахівці управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради. Як розповів начальник управління Олексій Савицький, ідея виникла рік назад.

- У нас дуже активна молодь, а тому виникла ідея влаштувати таке інтелектуальне свято, де могли б цікаво провести час не лише студенти та школярі, а всі мешканці Запоріжжя. Відволіктися від буденних справ, зіграти в таку цікаву гру та позмагатися у відповідях на важкі питання, - відзначив Олексій Савицький.

Ведучим гри став Олександр Андросов, відомий за українською телеверсією гри «Що? Де? Коли?».

Зі сцени учасників гри привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Сьогодні тут грають більше, ніж 100 команд, а це значить, що Запоріжжя претендує на звання інтелектуальної столиці України. Дуже приємно, що нашу ідею підтримали. Я впевнений, що такий модний та інтелектуальний захід стане родзинкою літнього сезону у Запоріжжі, - розповів Анатолій Пустоваров.

Переможцем гри стала команда  «Мавпочка змерзла». Учасники команди отримали у нагороду кубок та годинники. Всі знатоки, які брали участь у грі,  нагороджені грамотами.