У Запоріжжі відбудеться конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків, які не визначилися з формою власності

19.07.2017 11:42

В обласному центрі вперше буде проведено конкурс на призначення управителя багатоквартирними будинками. Черговий етап в організації - затвердження конкурсній документації.

Це питання обговорили на засіданні виконкому міської ради. Міський голова Володимир Буряк підкреслив, що проведення конкурсу - вимога закону. Муніципалітет зобов'язаний призначити управителя домівок, мешканці яких протягом року з моменту прийняття закону не змогли визначитися з формою власності. На сьогодні у Запоріжжі близько 3,5 тис. таких будинків.

Завдання конкурсу - визначити керуючі компанії, які в подальшому візьмуть на себе всі питання, пов'язані з обслуговуванням житлового фонду.

- У травні цього року ми прийняли стартове рішення: було створено конкурсну комісію та затверджено положення про конкурсну комісію. Керуюча компанія буде вибиратися конкурсною комісією. Головні вимоги до конкурсної комісії - законність, колегіальність та обґрунтованість рішень. Дотримання принципу рівності по відношенню до всіх учасників. Завдання міської влади зробити процес призначення керуючої компанії для «невизначених» будинків прозорим і об'єктивним, заснованим, перш за все, в інтересах людей. Обов'язок учасників конкурсу - забезпечити грамотне управління, ефективність експлуатації житла, високий рівень і якість обслуговування мешканців, - підкреслив Володимир Буряк.

Сьогодні члени виконкому затвердили документацію, яка стане дорожньою картою для бажаючих взяти участь у конкурсі за призначенням управителя. Це детальний список вимог до учасників. Основна вимога - надійність компанії і можливість надання своєчасної та якісної послуги городянам.

Фактично на сьогодні завершується формування правил проведення конкурсу, наступний етап - безпосередньо його проведення.