Монтаж конструкцій каркасу пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту почнеться в травні

15.05.2018 12:18

Будівництво нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» йде відповідно з графіком. Проблем з фінансуванням немає. Про це доповіли сьогодні міському голові Володимиру Буряку представники генерального підрядника - компанії «Альтіс-Констракшн».

 

На даний момент виконано котлован, облаштовано палі під новий термінал, близько 80% фундаментної плити, демонтована частина споруд, розташованих на місці майбутнього терміналу. У травні почнеться монтаж конструкцій каркасу майбутнього терміналу, зведення стін і перегородок.

За словами першого заступника директора ТОВ «Альтіс-Констракшн» Сергія Закреничного, всі роботи виконуються відповідно до затвердженого графіку. Міська влада виконує взяті на себе зобов'язання, питань щодо фінансування робіт немає.

- Сьогодні головне не знижувати темп робіт. Максимум до кінця 2019 року будівництво нового пасажирського терміналу має бути завершене, як і передбачено договором, - зазначив Володимир Буряк.

Директор КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» Віктор Біскупський повідомив, що багато авіакомпаній активно цікавляться перспективами завершення будівництва нового терміналу. У перспективі, після відкриття терміналу, очікується збільшення кількості рейсів, прихід нових авіакомпаній.

- Новий термінал це добре. Однак над збільшенням кількості рейсів, пасажиропотоку необхідно працювати вже зараз. Це залежить в тому числі і від якості послуг, що надаються аеропортом, навіть в сучасних умовах. Тому завдання керівництва аеропорту - підвищення якості послуг як для авіакомпаній, так і для пасажирів, - заявив Володимир Буряк.