У роботі «Еко Форуму-2018» візьмуть участь понад 80 провідних експертів з України та інших країн світу

15.05.2018 14:50

Сьогодні в Запоріжжі на базі Агенії регіональних ініціатив пройшла прес-конференція, присвячена питанням організації та проведення другого спеціалізованого екологічного форуму. У ній взяли участь заступник міського голови Валерій Еделєв, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, депутат міської ради, заступник голови комісії з питань екології Микола Силін, директор «Запорізького міського ботанічного саду» Тамара Єрьоміна, президент Асоціації «Запорізький регіональний центр розвитку здатних територіальних громад» Олег Кузьменко.

В ході прес-конференції Валерій Еделєв зазначив, що з огляду на позитивний досвід проведення Еко Форуму в минулому році, міською владою було прийнято рішення зробити його щорічним.

- Ми хочемо щоб м. Запоріжжя стало майданчиком для обміну досвідом, для впровадження нових технологій в сфері екології. Серед основних завдань другого спеціалізованого Еко Форуму - консолідація діяльності промислових підприємств, громадськості, влади для стійкого розвитку взаємовигідного співробітництва і забезпечення сприятливого навколишнього середовища, а також раціонального використання природних ресурсів, залучення інвестицій в екологічні проекти і зміцнення іміджу Запоріжжя, як міста, яке прагне стати екологічно чистим, - сказав Валерій Еделєв.

Організатори екологічного форуму: Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата, ЗОСПП «Потенціал».

В Еко Форумі візьмуть участь представники науки з Києва, Харкова, Вінниці, Дніпра, Чернівців, Рівного, Запоріжжя. Також візьмуть участь представники міжнародних організацій з Німеччини, Франції, Канади, Ізраїлю, Польщі, Туреччини, Китаю. Будуть представлені стенди організацій розробників сучасних технологій в сфері охорони навколишнього середовища, природного середовища, комунальних підприємств міста, промислових підприємств, вищих навчальних закладів, також працюватиме дитяча освітня еколокація.

- Ми будемо анонсувати нову програму Реновації малих річок міста Запоріжжя. Це масштабна програма, розрахована на довгий термін. Ця програма прописана в стратегії розвитку Запоріжжя. Зараз ми працюємо над тим, щоб залучити до неї європейські громадські організації та фінансові можливості Європи, - зазначив Валерій Еделєв.

В ході проведення Еко Форуму працюватимуть 8 секцій: це охорона повітряного басейну, технології та обладнання, захист атмосферного повітря; система контролю і моніторингу стану навколишнього середовищ; енергозбереження та енергоефективність; охорона водних ресурсів, водопостачання, водовідведення, технології та обладнання з очищення природної та стічної води; переробка промислових і побутових відходів; боротьба з карантинними рослинами; еко-освіта; еко-офіс.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов зазначив, що в рамках круглих столів передбачено понад 80 виступів.

- Проведення такого роду заходів, пов'язаних з охороною навколишнього середовища є ознакою інтелектуальності суспільства, рівня цивілізованості і рівня відповідальності за майбутні покоління. Запрошено більше 80 провідних експертів, які поділяться своїми знаннями та досвідом. На підтримку цього заходу участь візьмуть ціла низка громадських міжнародних і всеукраїнських організацій. Хочу підкреслити, що експерти, які будуть брати участь, є дуже досвідченими в даних питаннях, - відзначив Володимир Шамілов.

Одним з найбільш масштабних заходів в рамках Еко Форуму стане науково-практична конференція, присвячена 60-річчю Запорізького міського ботанічного саду, в якій візьмуть участь представники 19 областей України.