Старе житло до зими приведуть в порядок. У Запоріжжі почнеться реалізація нової програми Володимира Буряка

21.07.2017 09:00

Проблема старого житла для Запоріжжя - одна з найактуальніших і складних. У місті близько 300 будинків підпадають під поняття «старе житло». Найбільш проблемні будинки розташовані в Заводському і Олександрівському районах. Вони будувалися в першій половині минулого століття і сьогодні знаходяться в критичному стані.

На даний момент в Україні немає державної програми, яка б дозволила вирішити проблему «старого» житла за рахунок відселення мешканців у нові будинки. Запоріжжю доводиться вирішувати питання таких будинків самостійно.

В ході робочої наради міський голова Володимир Буряк ініціював створення міської програми, яка дозволить підготувати старе житло міста до наступаючого осінньо-зимового періоду в стислі терміни за рахунок коштів міського бюджету.

- Існуючі норми не дозволяють робити в таких будинках капітальний ремонт. Піти шляхом внесення витрат на ремонти «старих» будинків у напрямку поточних ремонтів ми не можемо. Адже це в першу чергу відіб'ється на тарифах, які платять запоріжці. А тарифи в таких будинках і без того великі. Працюючої державної програми щодо відселення людей із старого житла немає. Тому ми повинні брати відповідальність на себе і проводити роботи за рахунок коштів міського бюджету, - зазначив міський голова.

Володимир Буряк доручив профільному заступнику і Департаменту з управління ЖКГ оперативно почати розробку міської програми по старому житлу, яка почне працювати вже в поточному році. Програма визначить обсяги робіт і фінансування. Планується, що затвердити нову програму депутати зможуть уже на найближчій сесії міської ради.

Як підкреслив міський голова Володимир Буряк, вже зараз необхідно починати готувати і програму підтримки «старого» житла в Запоріжжі на наступний бюджетний рік, щоб вирішувати цю проблему системно.