В рамках Еко Форуму відбудеться міжнародна наукова конференція, присвячена ботанічним садам

15.05.2018 16:40

Програмою Еко Форуму, який буде проходити в Запоріжжі з 30 травня по 1 червня, передбачено проведення міжнародної наукової конференції. Вона відбудеться 31 травня і буде присвячена ботанічним садам і дендропаркам України. Тема конференції: «Ботанічні сади та дендропарки - центри формування екологічної культури в сучасному інноваційно-освітньому просторі».

Як розповіла сьогодні під час прес-конференції, присвяченій питанням проведення Еко Форуму, директор Запорізького міського дитячого ботанічного саду Тамара Єрьоміна, цьго року ботсаду виповнюється 60 років. Це єдиний дитячий ботанічний сад в Україні. Міжнародна конференція для всіх ботанічних садів і дендропарків України в рамках Екофоруму проводиться вперше.

- Кому як не науковцям ботанічних садів і дендропарків відомі проблемні питання екології та шляхи їх вирішення. З 24 областей на запрошення взяти участь у конференції відгукнулися вже 20. За підсумками конференції буде видано збірник статей. Учасники конференції нам вже надіслали 99 статей. Тема конференції дуже цікава. Ми будемо розглядати ті екологічні проблеми, які виникають не тільки в Запоріжжі, а й в усій Україні, - сказала Тамара Єрьоміна.

В ході прес-конференції Тамара Єрьоміна висловила подяку міській владі та депутатам міської ради, завдяки допомозі яких нещодавно в ботанічному саду з'явився цілий сад екзотичних магнолій.