У Запоріжжі пройдуть навчання з цивільного захисту населення

16.05.2018 12:25

Як повідомляє управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради, 18 травня у Запоріжжі пройдуть тренувальні навчання з цивільного захисту. Органи управління та сили цивільного захисту Запорізької міської ланки будуть відпрацьовувати дії у разі прориву греблі Кременчуцького водосховища.

Відповідно наданої ввідної, при прориві греблі Кременчуцького водосховища у Запоріжжі можливе катастрофічне підтоплення території до 30 кв. км., може постраждати населення до 74,5 тисяч осіб. До небезпечної зони потрапляють частково території Вознесенівського, Дніпровського, Комунарського та Олександрівського районів.

Заплановано проведення засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та тимчасової міської комісії з питань евакуації міста.

При можливій надзвичайній ситуації по місту розгортаються евакуаційні органи: 12 збірних пунктів евакуації, 150 пунктів по прийому евакуаційного населення у безпечний районах. За розрахунками необхідно евакуювати 12 тисяч дітей, 18,7 тисяч людей похилого віку, 758 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Всі територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту місцевого рівня нададуть керівництву міста рішення про виконання заходів, які заплановано з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.