Запорізькій молоді з обмеженими можливостями допомагають адаптуватися в суспільстві

21.07.2017 14:00

Запорізьким міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проводиться регулярна робота з соціальної адаптації молодих людей з обмеженими можливостями.

У відділеннях денного перебування в Комунарському і Хортицькому районах працюють спеціальні групи для молоді даної категорії.

Фахівці територіального центру спільно з батьками допомагають молодим людям з інвалідністю адаптуватися в соціумі, вести активний спосіб життя, також в тому, щоб навчитися самостійно себе обслуговувати.

Відділення відвідують близько 60 таких запорожців. Тут вони не тільки освоюють основи життєдіяльності, а й реалізують свої творчі здібності: беруть участь в конкурсах, займаються декоративно-прикладним мистецтвом, працюють на комп'ютерах.

Проводяться тематичні заходи, в яких молоді люди завжди з радістю і активно беруть участь.

Для підопічних відділення Хортицького району біля річки Дніпро на острові Хортиця відбулося літнє свято - День Славути-Нептуна.

Молоді люди з інвалідністю активно включилися в гру - переодягалися в костюми казкових персонажів, брали участь в конкурсах. Також був організований пікнік на природі. Подібні заходи підопічні відділень люблять і вони для них важливі - це і спілкування, і можливість проявити себе. Учасники свята - молодь і батьки - отримали безліч позитивних емоцій.