У Запоріжжі триває боротьба зі стихійною торгівлею

18.05.2018 12:46

У Запоріжжі триває боротьба зі стихійною торгівлею. Так, в Дніпровському районі міста сьогодні відбувся рейд по стихійному ринку на вулиці Ладозька. Уздовж дороги розташувалися десятки торговців овочами, фруктами і м'ясом.

У рейді взяли участь поліцейські, представники Дніпровської районної адміністрації, інспекції з благоустрою, Держспоживслужби, департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради. Вони уповноважені складати на продавців протоколи. Далі документи направляються в адміністративну комісію за місцем проживання порушника, яка приймає рішення про штрафні санкції. Розмір штрафу - від 340 до 1700 гривень.

- Тут йде дуже масштабна стихійна торгівля. Тому сьогодні ми великим складом прийшли. Люди все знають, що тут торгувати не можна. І тим не менше, люди продовжують реалізовувати продукцію. На стихійних ринках продаються продукти, які не пройшли санстанцію, ветеринарну та інші перевірки на якість. Зараз вже почалося літо, спека - продукти швидко псуються, особливо м'ясні і рибні. Овочі та фрукти теж небезпечно купувати - невідомо, скільки нітратів в них міститься, - розповіла начальник відділу економічного розвитку підприємництва Запорізької міської ради по Дніпровському району Тетяна Пилипенко.

Тільки в Дніпровському районі Запоріжжя - 5 великих стихійних ринків. Боротьба з цим явищем триває. Надалі плануються щотижневі рейди.