Заклади освіти Запоріжжя долучились до святкування Дня вишиванки

18.05.2018 13:11

На базі позашкільного навчального закладу «Запорізький міський палац дитячої та юнацької творчості» відбулось загальноміське свято до Дня вишиванки. У ньому взяли участь вихованці шкіл, дитячих садків та позашкільних закладів міста.

Починаючи з 13 травня у закладах освіти Запоріжжя проходить тиждень святкових заходів до Дня вишиванки. Відбувається він у рамках міської Програми розвитку і функціонування української мови.

За словами організаторів - керівництва департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та науково-методичного центру департаменту освіти і науки, головна мета проведення тижня заходів до Дня вишиванки - сприяння національно-патріотичному вихованню дітей, виховання любові до рідного краю та поваги до національних традицій.

Фіналом цілої низки святкових заходів стало масштабне загальноміське свято. У ньому свої творчі здібності продемонстрували майже 170 дітей. Привітала юні таланти директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк.

- Система освіти міста Запоріжжя вже тиждень святкує День вишиванки. Це заходи, які проходять в усіх навчальних закладах. Тиждень вишиванки - це камертон свідомого відношення педагогів, батьків та дітей до національних традицій. То не данина моді, а саме ті традиції, які об’єднують нашу країну, наших людей. Я впевнена, що для кожного з нас вишиванка – то молитва без слів, - відзначила Юлія Погребняк.

Фінал тижня святкових заходів до Дня вишиванки відбувся у форматі п’яти локацій: урочисте відкриття та дефіле маленьких зірочок дошкілля у вишиванках, гала концерт переможців ІІ Міського талант-шоу «Зірочки дошкілля», виставка дитячих творчих робіт з образотворчого мистецтва, проведення тематичних майстер-класів педагогів позашкільних закладів та флешмоб єднання «З Україною в серці» від заклади освіти міста.