У Запоріжжі перший Міський яхт-клуб відкрився святковою програмою

19.05.2018 18:20

У Запоріжжі стартував сезон водного спорту, що зосереджений у першому Міському яхт-клубі. Він відкрився святковою програмою. Організатори підготували для городян свято в форматі Open Air. Гостей очікували екстремальні розваги, шоу-програма за участю водного спортивного транспорту, конкурси, фотозони та катання на запорізькій чайці.

 Кожен бажаючий міг приєднатися до святкування. Було організоване безкоштовне підвезення гостей свята на громадському транспорті.

У Міському яхт-клубі об’єднались всі сучасні і популярні види водного спорту, доступні кожному бажаючому. Тут городяни можуть навчитися, як управляти вітрильниками, яхтами, байдарками,каное, можуть освоїти екстремальні види водного спорту - каяки, вейкборди, водні мотоцикли і лижі. У подальшому вибір буде ще більшим – обіціють у яхт-клубі.

- Ми зараз дуже щільно працюємо з федерацією аквабайку. Зараз розглядаємо реалізацію цього проекту в яхт-клубі, який дозволив би жителям міста повноцінно займатися даним видом спорту. Ну і паралельно тут буде академічне веслування, - розповів директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк.

Навчання у яхт-клубі - під керівництвом професійних спортсменів. На постійній основі працює секція вітрильного спорту для дітей до 17 років, участь в якій безкоштовна. Окремо створені секції для молодших і старших вікових груп.

Відповідне комунальне підприємство було створене у Запоріжжі наприкінці 2017 року. Головна мета міської влади - зробити водний спорт доступним для кожного.

-Ще ніколи в нашому місті не було сконцентровано стільки напрямків водного спорту, як у нас. У Запоріжжі є міська база, на якій все це представлено. І кожен може приїхати, спробувати себе в будь-якому з представлених напрямків. Завдання міської влади, як і комунального підприємства, зберегти і розвинути водний спорт в Запоріжжі, створити городянам здорове дозвілля, - розповів директор КУ «Заводський районний фізкультурно-спортивний комплекс» Андрій Хотюн.

Міський яхт-клуб знаходиться за адресою Лісозаводська, 1а (Бородинський м-н).