Туристичний сезон у Запоріжжі відкрили гості з Луганщини

21.05.2018 11:40

У Запоріжжі було створено десять нових унікальних туристичних продуктів, адже туризм визначено одним із пріоритетних напрямів розвитку міста. Нові тури розроблені завдяки управлінню туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, туристичному активу Запоріжжя та Туристичному інформаційному центру. Вони вже успішно реалізуються туристичними операторами Запоріжжя.

Так, 19 травня до Запоріжжя прибув дитячий туристичний потяг з міста Сєвєродонецьк Луганської області. 650 юних туристів з Луганщини протягом дня мандрували нашим містом. Екскурсійним обслуговуванням пізнавально-наукового туру «#мандруй.пізнавай.ділись» займається туристичний оператор «Веста Тревел». Як розповів менеджер цієї компанії Олександр Щербаков, маленькі туристи, у рамках туру, знайомляться з містом під час оглядової екскурсії, відвідують історико-архітектурний комплекс «Запорізька Січ», дивляться виступ запорозьких козаків, здійснюють прогулянку на теплоході по Дніпру та дізнаються багато цікавого.

- Туристичний маршрут «#мандруй.пізнавай.ділись» - це абсолютно новий запорізький турпродукт, розроблений спеціально для дітей. Діти відправилися у захоплюючу подорож Запоріжжям. І ми дуже раді, що туристичний сезон нарешті розпочався в нашому місті, - розповів начальник управління туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Сєвєродонеччани з нетерпінням чекали початку екскурсії. Поки дітлахів розсаджували у 14 екскурсійних автобуси, деякі туристи поділилися сподіваннями.

- Звичайно, найбільше хочеться побачити справжніх козаків. Дуже цікаво, як вони будуть вправлятися з кіньми та зброєю. Я впевнена їх виступи вражатимуть, - розповіла вчитель Білозірської ОШ №13 Анастасія Романченко.

11-річний учасник подорожі Владислав Сорін сказав, що приїхав сюди подивитися на Хортицю, оскільки їм в школі про неї багато розповідали.

- Тож, тільки-но випала нагода, я одразу погодився їхати до Запоріжжя. Знаю, що на Хортиці була Запорозька Січ, а зараз у вас є діючий кінний театр козаків, - сказав Владислав.

На думку організаторів, такий масштабний захід став вдалим початком для туристичного майбутнього Запоріжжя.