Володимир Буряк: «Упевнений, що питання державного фінансування будівництва нової смуги аеропорту буде вирішене позитивно»

21.05.2018 16:21

Наступного року Запоріжжя може отримати державні кошти на будівництво нової злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту. Варіанти фінансування будівництва цього об'єкта обговорили сьогодні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк перебуває з робочою поїздкою в Києві, де пройшло засідання Правління Асоціації міст України. Також у Кабінеті Міністрів України відбулася зустріч представників Асоціації міст України з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Розглядалися проблемні питання бюджетного забезпечення місцевих громад.

В рамках цього заходу під час розмови з Володимиром Гройсманом Володимир Буряк зміг підняти питання державного фінансування будівництва нової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Міський голова підкреслив, що запорізький аеропорт включений до державної програми розвитку аеропортів України, але поки не отримав ні копійки державних коштів. При цьому місто будує сучасний пасажирський термінал, аеропорт постійно збільшує кількість рейсів, відкриваються нові авіаційні напрямки.

На прохання журналістів міський голова Володимир Буряк розповів про досягнуті результати.

- В особистій бесіді з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом вдалося обговорити можливі варіанти фінансування будівництва смуги в 2019 році. Упевнений, що питання буде вирішене позитивно. Ми ще неодноразово зустрінемось з Прем'єр-міністром України та віце-прем'єром для вирішення питання державного фінансування будівництва смуги, - заявив Володимир Буряк.

Нагадаємо, в 2017 році в Запоріжжі почалося будівництво нового пасажирського терміналу аеропорту, яке фінансується з бюджету міста. Це частина міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». В рамках цієї програми вже реконструйована дорога до аеропорту, ведеться постійна робота зі збільшення кількості рейсів.

Будівництво нової злітно-посадкової смуги має стати наступним важливим етапом розвитку аеропорту. Така позиція міського голови Володимира Буряка. Однак власних коштів у міста для цього недостатньо. Адже за попередніми оцінками вартість нової смуги з усім необхідним обладнанням становить близько 1,2 мільярда гривень. Саме тому Володимир Буряк вирішив звернутися за підтримкою до Володимира Гройсмана, який приділяє багато уваги Міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

- Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» знаходиться на другому місці в державній програмі розвитку аеропортів України. На першому місці Одеса, де вже активно йде фінансування, будується нова злітно-посадкова смуга. Ми розуміємо, що на все сьогодні у держави грошей немає, тому почали будувати пасажирський термінал за рахунок міста. Сподіваємося, що наступного року, якщо ми вже на другому місці програми, буде державне фінансування будівництва смуги, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк також прокоментував результати робочої поїздки до Києва на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».