У Запоріжжі розпочалося оновлення сміттєвих контейнерів

22.05.2018 13:05

У Запоріжжі ТОВ «Вельтум» розпочало оновлення сміттєвих контейнерів у подвір’ях багатоповерхівок. Сьогодні замінювали баки в Олександрівському районі. На цьому тижні планується поставити 230 контейнерів євро-зразка в усіх районах міста.

Необхідність в заміні контейнерів існує постійно. За словами фахівців, баки швидко виходять з ладу - замість 10 років служать не більше, ніж 2 роки. Так, в середньому за місяць через загоряння псується близько 30 пластикових контейнерів, ще 80 металевих баків щомісяця ремонтують після механічних пошкоджень.

- Почали сьогодні з найгарячіших точок - це ті адреси, де жителі зверталися в службу 15-80 і до нас на гарячу лінію. І будемо доставляти контейнера там, де норма накопичення стала більше в зв'язку зі збільшенням кількості жителів. Всі контейнери металеві та з оцинковкою, об'ємом 1,1 куб. Міняти їх доводиться, тому що вони швидко псуються. Це пов'язано з діями вандалів, які підпалюють пластикові контейнери, деякі люди перевертають їх, і вони б'ються об асфальт, контейнер гнеться, колеса відпадають. Також часто викидають будівельні відходи, що збільшує вагу контейнерів. Через це виходять з ладу автомобілі, - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

До кінця поточного тижня обіцяють встановити нові контейнери рівномірно в усі райони міста. Однак це не закриє питання повністю. Необхідно додатково закупити ще більше 300 одиниць. Це - в подальших планах підприємства.