У Запоріжжі системно відновлюють пішохідні зони

22.05.2018 16:15

В обласному центрі тривають ремонти тротуарів. Сьогодні спецтехніка та робітники КП «ЕЛУАШ» задіяні в роботах по вулиці Незалежної України на ділянці від вул. Зелінського до вул. Рекордної.

Міська влада приділяє окрему увагу ремонту тротуарів. Програма реалізується третій рік. Поетапно проблемні ділянки, які не бачили ремонту десятки років, упорядковуються.

Зараз роботи фінансуються за 1/20 від обсягу виконаних ремонтів тротуарів за 2017 рік. Заплановані обсяги - близько 5 тис. кв. м з укладанням асфальтобетону та ще 1 тис. кв. м тротуарною плиткою.

На завершальний етап виходить ремонт пішохідної зони по вулиці Незалежної України на ділянці від вул. Зелінського до вул. Рекордної.

- На даній ділянці тротуари були в дуже поганому стані. Роботи ведуться третій день. Сьогодні об'єкт буде зданий. Відремонтовано близько 330 кв. м. тротуару, укладено 30 т асфальтобетону. Також встановлено 172 п. м. бордюрів, - розповів начальник ДЕД Комунарського району КП «ЕЛУАШ» Кирило Большаков.

У поточному році вже виконано ремонти тротуарів із застосуванням асфальтобетону по вулицях Ольги Кобилянської, Немировича-Данченка, Патріотичній, Кутузова, Академіка Амосова, Павлокічкаській, проспекту Соборному, бульвару Шевченка. Також покладена тротуарна плитка на ділянках пішохідних зон на перехресті вулиць Зелінського і Незалежної України, по бульвару Центральному, проспекту Соборному.

Роботи тривають. Наступними приведуть у порядок тротуари на ділянках - перехрестя пр. Соборний/вул. Якова Новицького, по вулиці Чарівній.