Запорізькі підприємці оновлюють торгові точки відповідно до нових правил

23.05.2018 12:10

Запорізькі підприємці встановлюють нові тимчасові споруди, які відповідають затвердженим архітипам.

Відповідно до рішення міської ради №52 «Про затвердження Положень, що регулюють правовідносини функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та об’єктів дрібнороздрібної торговельної мережі на території м. Запоріжжя» у Запоріжжі затверджений нових вигляд тимчасових споруд. Вимоги враховують архітектурні, функціонально-планувальні, історико-культурні чинники, типологію елементів місцевого середовища.

На сьогоднішній день фахівці департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради видали понад 200 паспортів прив’язки для торгівельних об’єктів. Власники нових паспортів у 6-місячний термін повинні впорядкувати свої торгові точки згідно з новими правилами. Запорізькі підприємці вже встановлюють нові об’єкти. Зокрема, у Хортицькому районі в парку по проспекту Ювілейному власник замінив старий автопричіп типу «Купава» на новий сучасний кіоск.

Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради контролює, як підприємці виконують рішення міської ради, та постійно проводить рейди щодо його виконання. Фахівці інспекції нагадують власникам торгівельних точок про необхідність привести торгові об’єкти згідно нових архітипів та попереджають про відповідальність за порушення цих вимог.