У Запоріжжі комунальники ретельно доглядають за зеленими зонами

23.05.2018 13:00

Благоустрою зелених зон у Запоріжжі приділяється окрема увага. Робочі КРБП «Зеленбуд» стежать за станом газонів - регулярно виконують покоси трави.

У всіх районах обласного центру ведуться роботи з покосу трави.

Як розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін, роботи були розпочаті з середини квітня. Задіяні 56 «зеленбудівців», спецтехніка - газонокосарки, мотокоси, трактори МТЗ з навісними косами та три сучасних міні-трактора «Вікінг».

Сьогодні комунальники продовжують приводити у порядок газони по Бульвару Шевченка.

- За підприємством закріплено понад 800 га зеленої зони - це вулиці, парки, сквери. На сьогодні виконано покіс на загальній площі близько 250 га. Залежно від інтенсивності росту трави зелені зони необхідно повторно приводити у порядок. По бульвару Шевченка покос з певною періодичністю виконується вже в третій раз. Роботи ці необхідні для того, щоб газони мали естетичний вигляд - були красивими і доглянутими, також вони дозволяють боротися з карантинними рослинами, - зазначив Олексій Анохін.

Роботи з покосу трави тривають.

Також з цього року газони в Запоріжжі будуть засівати по-новому. Із застосуванням сучасної техніки - гідропосвіної машини. Це дозволить поліпшити і освіжити їх зовнішній вигляд, а також більш ефективно боротися з амброзією.