Міські пляжі готують до початку літнього сезону

24.05.2018 12:05

На міських пляжах ведуться активні роботи з підготовки до нового літнього сезону. Фахівці КП «Титан» очищають пісок від сміття та мушель, обладнують навіси, підводять воду для питних фонтанчиків та ногомийок.

КП «Титан» обслуговує два міських пляжі - Правобережний та Центральний.

«Титанівці» вже відремонтували і пофарбували малі архітектурні форми - навіси, роздягальні. За допомогою спецтехніки - пляжеприбиральних машин - чистять пісок від мушель та сміття, серед якого трапляються пляшки, скло, недопалки, кришки та інше. За два дні прибирання вже заповнений сміттям тракторний причіп.

Також для комфорту відпочиваючих на Центральному пляжі встановлюють 10 додаткових тіньових грибків з дерева, ногомийки, питні фонтанчики. Для малюків відведені спеціальні зони для купання з дотриманням вимог безпеки (глибина не більше ніж 1,2 м). Підготовлено медпункти для надання першої медичної допомоги, водолази і рятувальники вже перевірили дно.

- Ліва сторона Центрального пляжу не була обладнана водопостачанням. Сьогодні пробний запуск питної води. Тепер тут є 5 питних фонтанчиків і стільки ж ногомийок. Правобережний пляж відкриється 1 червня в термін, однак там запланована велика реконструкція. На 2018 рік виділено 3 млн грн. для зміцнення берега і намиву піску. Зараз сезон нересту, тому роботи ще не починаються. Після узгоджень з даного питання, на час будівництва, пляж буде закритий, - розповіла директор КП «Титан» Лариса Іщенко.

Відкриття пляжного сезону заплановано на 1 червня.