У запорізьких дворах сміття вивозить нова спецтехніка

24.05.2018 12:50

З запорізьких дворів сміття вивозить нова спецтехніка. Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» залучає до роботи сучасні автомобілі з автоматичним завантаженням, щоб прискорити процес збирання сміття з контейнерів. Нова техніка сучасніша і більш містка - за один маршрут можливе завантаження від 60 до 100 сміттєвих баків.

- Це універсальний автомобіль, який може захоплювати контейнери як з колесами, так і без них, 15-кубовий, коефіцієнт пресування у нього один до п'яти. Надалі хочемо залучити додаткову спецтехніку із заднім завантаженням для прибирання дворів багатоповерхівок. Зараз ми ведемо переговори з цього приводу з різними структурами. Також ми вже залучили 5-6 додаткових автомобілів для роботи в приватному секторі, щоб скоріше увійти там в графік, та з 1 червня перейти на брендові пакети, - озвучив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Необхідність у залученні додаткової техніки виникла через часті поломки існуючого на підприємстві транспорту. За словами фахівців, це відбувається через перенавантаження за вагою. Так, нерідко місцеві жителі залишають в контейнерах не тільки побутове, але й будівельне сміття. Техніка компанії «Вельтум» не розрахована на такі навантаження. Як наслідок - вона часто виходить з ладу і трапляються збої в графіку вивезення сміття.

- Мер поставив завдання - покращити якість вивезення сміття. «Комунсантрансекологія» - це підприємство, яке взаємодіє із «Вельтум-Запоріжжя». Займаємося спільно вирішенням цих проблем. Зараз першочергове завдання - налагодити процес вивезення сміття. Ми почали з оновлення парку машин. Нам потрібно, щоб житель виходив з дому і бачив чисті сміттєві баки. Також встановлюємо нові контейнери по всьому місту. Надалі хочемо облаштувати належним чином контейнерні майданчики, може винести їх за межі території дворів. Щоб наші машини не заважали жителям і не було запахів під їхніми вікнами, - розповів директор комунального підприємства «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

На даний момент на підприємстві «Вельтум-Запоріжжя» 32 одиниці техніки для вивезення сміття.