Реалізацію проекту «Безпечне місто» обговорювали сьогодні в Запоріжжі на міжнародній конференції

24.05.2018 16:20

Сьогодні в Запоріжжі пройшла міжнародна конференція «Світ 18», присвячена темі IT-технологій. Серед питань, які розглянули учасники - хмарні та серверні рішення, центри обробки даних, забезпечення захисту.

Як зазначив директор КП «Центр управління інформаційними технологіями», один зі спікерів конференції Юрій Орєшкін - тематика дуже актуальна.

- Це ті виклики, перед якими зараз стоїть Україна і Запоріжжя. Ми всі йдемо в цифрове співтовариство і цифровими сервісами будемо користуватися все більше і більше. Відповідно питання, які розглядаються на конференції, є дуже важливими. Хочу зазначити, що Запоріжжя відстежує сучасні тенденції, а конференція - це гарний привід дізнатися новинки в області відеоспостереження, хмарних технологій, захисту, - підкреслив Юрій Орєшкін.

Одне з основних питань, яке розглянули учасники конференції – це аспекти реалізації проекту «Безпечне місто».

- В рамках проекту «Безпечне місто» ми встановили центр обробки даних. Це контейнерне рішення. Ми отримали готовий контейнер на 35 кВт корисної потужності, який встановлений, пройшов всі випробування і на сьогоднішній день працює. До нього підключені перші п'ять камер, на яких проводилася перевірка і налагодження всіх суміжних підсистем. Вся інформація буде зберігатися в муніципальному дата-центрі, який встановлено. В Україні ми піонери в цьому напрямку. На друге півріччя у нас заплановано широкомасштабне впровадження камер, буде встановлено ще близько 200 одиниць і будівництво ситуаційно-командного центру (пров. Яворний, 8а), проектна документація по якому вже пройшла експертизу, - розповів Юрій Орєшкін.

Нагадаємо, «Безпечне місто» - найбільший проект міської програми «Цифрова стратегія 2017-2020». Проектом передбачена установка по всьому місту протягом трьох років близько 3 тис. камер відеоспостереження, а також будівництво єдиного Ситуаційного центру, де буде збиратися, оброблятися і зберігатися вся інформація, яка надходить з відеокамер. На першому етапі було вибрано 39 локацій по Запоріжжю, в яких буде встановлено близько 200 камер відеоспостереження. Ключові етапи проекту «Безпечне місто», заплановані на 2018 рік: завершення будівництва Ситуаційного центру, пусконалагоджувальні роботи центру обробки даних, підключення 39 об'єктів сенсорної частини, випробування інфраструктури та інші технічні завдання.