Запоріжці попросили Володимира Буряка допомогти з ремонтом балкона і покрівлі

24.05.2018 16:30

Сьогодні міський голова Володимир Буряк в черговий раз провів особистий прийом громадян. Його основні теми традиційні - житлове і комунальне господарство. Запоріжці звернулися за допомогою у вирішенні питань ремонту балкона, покрівлі, введення в експлуатацію загальнобудинкового теплового лічильника і так далі.

В одній з квартир в будинку по вулиці Незалежної України, 68/5 з 2009 року вимагає ремонту балкон, який визнаний аварійним. Однак протягом усіх цих років мешканці отримують лише обіцянки, що роботи будуть виконані.

За словами директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергія Польового, проект відновлення балкона підготовлений. Однак роботи не включені в титульний список ремонтів на 2018 рік.

- Ви кажете, що вартість відновлення балкона становить всього 56 тисяч гривень. Це не такі великі гроші. Тому завдання - включити роботи в титульний список на поточний рік. Профінансувати їх за рахунок коштів, зекономлених при проведенні тендерів на ремонт житлового фонду. Роботи повинні початися вже в червні, - зазначив Володимир Буряк.

У будинку по проспекту Моторобудівників, 52 свої проблеми. У 2015 році тут був виконаний ремонт покрівлі. Однак роботи були проведені не в повному обсязі. Так і не були замінені водостоки, в результаті вода стікає по стіні. На горищі залишилися сміття, старий шифер. До того ж встановлений шифер вже почав тріскатися, з'явилися щілини.

- Розпорядником коштів при ремонті в 2015 році було КП «Основаніє», завданням якого було контролювати якість робіт. Якщо тоді це не було зроблено, то всі недоробки повинні бути усунені за рахунок цього комунального підприємства. Це стосується як наведення порядку на горищі, так і заміни водостоків. Завдання управляючої компанії «Мрія» - відремонтувати покрівлю, замінити потрісканий шифер, - заявив Володимир Буряк.

На прохання мешканців міський голова також доручив розглянути можливість зниження тарифів на управління житловими будинками по проспекту Моторобудівників, 52, 54, 56, 58.

Також в будинку по проспекту Моторобудівників, 52 до початку нового опалювального сезону повинен бути введений в експлуатацію встановлений прилад обліку тепла, щоб його можна було використовувати для комерційного обліку теплової енергії.