Володимир Буряк упевнений, що уряд візьме до уваги позицію Асоціації міст

25.05.2018 11:16

Міський голова Володимир Буряк упевнений, що Кабінет Міністрів України, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман візьмуть до уваги позицію Правління Асоціації міст України з низки бюджетних питань. Серед них виділення з державного бюджету додаткових коштів освітньої, медичної субвенцій, а також на закупівлю інсуліну. Про це Володимир Буряк заявив сьогодні, відкриваючи засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

21 травня відбулося засідання Правління Асоціації міст України (АМУ). В цей же день представники АМУ взяли участь в засіданні в Кабінеті Міністрів України, де розглядалися проблемні питання місцевих бюджетів.

За словами міського голови Володимира Буряка, серед найбільш актуальних питань - необхідність збільшення освітньої субвенції в зв'язку з підвищенням окладів педагогічним працівникам.

- При формуванні бюджету це підвищення враховано не було, оскільки відповідна постанова уряду вийшла вже в січні. В результаті додаткові витрати для бюджету міста складуть близько 78 мільйонів гривень, - сказав Володимир Буряк.

Схожа ситуація з медичної субвенцією. Її необхідно збільшувати для забезпечення з 1 липня фінансування первинної медицини.

- Питання забезпеченості освітньою та медичною субвенцією стосується не тільки Запоріжжя, а й інших міст. У червні пройдуть засідання Кабінету Міністрів України. Упевнений, що позиція Асоціації міст України з цих питань буде врахована, - заявив Володимир Буряк.