Володимир Буряк: «Виділимо з міського бюджету дванадцять мільйонів гривень для забезпечення хворих інсуліном»

25.05.2018 11:35

На найближчій сесії з бюджету міста планується виділити близько 12 мільйонів гривень на забезпечення інсуліном хворих на діабет І категорії. У Запоріжжі їх налічується майже чотири тисячі осіб. Про це заявив сьогодні на засіданні виконкому міський голова Володимир Буряк.

У 2018 році компенсація вартості інсуліну для зазначеної категорії хворих повинна забезпечуватися за рахунок державних субвенцій. Однак ця субвенція в повному обсязі не покриває витрати.

Міському голові Володимиру Буряку вдалося звернути увагу уряду на це питання. Однак місто все одно не має права залишати хворих один на один з проблемою, поки будуть прийняті рішення на загальнодержавному рівні.

- Це питання мені вдалося підняти під час зустрічі в Кабінеті Міністрів України. Сподіваюся, що уряд нас почує, і додаткові кошти будуть виділені. Однак для цього знадобиться час. Тому, щоб не залишити хворих один на один з проблемою, уже на найближчій сесії, яка відбудеться 30 травня, ми виділимо з міського бюджету близько 12 мільйонів гривень для забезпечення хворих інсуліном, - повідомив Володимир Буряк.