Місця масового відпочинку городян готують до літнього сезону

25.05.2018 12:50

В обласному центрі тривають роботи з благоустрою та підготовки місць масового відпочинку городян до літнього періоду. Упорядковуються міські пляжі, парки, сквери, зелені зони, також виконується ряд заходів щодо забезпечення безпеки відпочиваючих.

В ході сьогоднішнього засідання виконкому міської ради було затверджено проект рішення, який передбачає ряд заходів з підготовки місць масового відпочинку городян у літній період 2018 року. Перш за все, це дотримання санітарних вимог, утримання територій в чистоті і порядку протягом літнього сезону, забезпечення безпеки.

Впорядковуються міські парки і сквери, пляжі Центральний і Правобережний, дороги, тротуари, виконуються роботи з освітлення вулиць і місць масового відпочинку.

Робочі КРБП «Зеленбуд» обрізають і видаляють старі аварійні дерева, чагарники, облаштовують квітники газони, прибирають сміття на закріплених територіях.

КП «Титан» забезпечує роботу 38 міських фонтанів. Також фахівці доводять до ладу закріплені території 4 парків парків, скверів.

До 1 червня «титанівці» повинні забезпечити готовність міських пляжів до початку літнього сезону - відремонтувати та пофарбувати пляжне обладнання, облаштувати на пляжних зонах медичні пункти, рятувальні пости, забезпечити роботу громадських туалетів та інше.

За міською рятувально-водолазною службою обстеження і очищення дна акваторії міських пляжів.

Районним адміністраціям доручено визначити місця, де заборонено масовий відпочинок населення на водних об'єктах та позначити їх знаками з попереджувальними написами.

КП «Запоріжміськсвітло» виконує роботи з утримання, ремонту мереж зовнішнього освітлення вулиць та місць масового відпочинку.

КП «ЕЛУАШ» упорядковують закріплені території, в тому числі під'їзні дороги до парків та скверів.

Підготовка виходить на завершальний етап. Протягом літнього сезону відповідальні організації, підприємства, управління продовжуватимуть роботи з утримання та благоустрою закріплених територій.