Запоріжжя розраховує на державну підтримку будівництва нової смуги запорізького аеропорту

25.05.2018 12:55

Міський голова Володимир Буряк поінформував сьогодні членів виконавчого комітету Запорізької міської ради про перспективи фінансування будівництва нової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», планах ремонту діючої смуги.

Міський голова нагадав, що з 26 травня починається ремонт основної злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту. Буде відремонтовано понад сім тисяч квадратних метрів покриття, в минулому році було відремонтовано майже п'ятнадцять тисяч квадратних метрів. Відзначимо, в 2018 році ремонтуватимуть ті ділянки, що не ремонтувалися в минулому році. Адже загальна площа смуги становить близько 105 тисяч квадратних метрів.

Такі ремонти дозволяють підтримувати смугу в належному технічному стані. Однак в перспективі Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» необхідна нова смуга. В її будівництві запоріжці розраховують на підтримку держави, Кабінету Міністрів України. Адже запорізький аеропорт включений в державну програму розвитку аеропортів України, де знаходиться на другому місці.

- Вдалося обговорити перспективи державного фінансування будівництва злітно-посадкової смуги в особистій бесіді з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Сьогодні за державні кошти будується смуга в Одесі. Ми розуміємо, що на все відразу у держави грошей немає. Однак ми сподіваємося в 2019 або хоча б в 2020 році отримати кошти держбюджету для будівництва нової смуги. Упевнений, що питання буде вирішене позитивно, - заявив Володимир Буряк.