Команда проекту Ukraїner обіцяє здивувати навіть запоріжців історіями про їх рідне місто

25.05.2018 16:47

Шістьма мовами команда проекту Ukraїner розповість світу про Запоріжжя після експедиції до нашого міста. Обіцяють здивувати навіть самих запоріжців.

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбулась прес-конференція, присвячена презентації результатів експедиції по Запоріжжю медіа-проекту про географію і  людей Ukraїner. У прес-конференції взяли участь представники команди проекту та міської влади.

Як розповів автор проекту Богдан Логвиненко, Ukraїner виник два роки тому і перш за все проект – це історії про людей. Зйомки на Запоріжжі для команди проекту – вже 12 експедиція.

- У нашому проекті Україна поділена на 16 історичних регіонів, серед яких Бессарабія, Таврія, Причерномор'я, Закарпаття, Запоріжжя. Кожен регіон ми досліджуємо близько трьох тижнів. На Запоріжжі ми лише 6-й день. Ми думаємо, що те, як ми покажемо Запоріжжя, стане несподіванкою навіть для самих запоріжців. Нас вразив факт, що на території заповідника Хортиця є кілька островів, на яких живуть птахи. Вражаючий контраст дикого тваринного життя на фоні величезного промислового міста. Ми намагаємось представити країну з різних ракурсів. Ми показуємо як традиції, так і сучасні історії про тих, хто намагається рухати країну вперед. Проект зараз перекладається на шість мов, адже деякі історії зацікавлюють іноземців, - розповів Богдан Логвиненко.

За результатами експедиції планується створити сучасні путівники Україною кількома мовами.

У Запоріжжі команду проекту підтримала міська влада. Спільно з департаментом культури та туризму Запорізької міської ради було створено маршрут експедиції по місту.
Команда відвідала найцікавіші місця о. Хортиця, серед яких Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», святилища Хортиці та інші. Красу природи острова та річки Дніпро Ukraїner мали змогу побачити під час катання на байдарках. Також команда Ukraїner побувала на проммайданчику міста. 

Під час прес-конференції зацікавленість у проекті висловив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- У Запоріжжі є чимало того, чим ми дуже пишаємося, втім, багато запоріжців самі не знають, наскільки у нас широка палітра цікавих місць та проектів. Проект Ukraїner - дуже привабливий, адже він проявляє цікаві куточки, місця, і найголовніше, людей. Це проект, який позиціонує Україну крізь людей та крізь історію. Нам дуже приємно, що через проект з позитивної точки зору Запоріжжя побачать потенційні туристи. Ми розуміємо, що турист для того, щоб приїхати, має знати, куди він їде і що його там цікавить, - відзначив Анатолій Пустоваров.

В ході пресс-конференції, представники команди Ukraїner висловили подяку міській владі за підтримку і відзначили, що серед великих міст – це лише третій випадок, коли міська влада зацікавлена у представленні туристичного потенціалу міста у проекті. Команда Ukraїner пообіцяла, що матеріали про Запоріжжя з'являться на сайті проекту вже в наприкінці літа.