Володимир Буряк вимагає прискорити роботи з відновлення подачі гарячої води в місті

29.05.2018 14:25

Після завершення опалювального сезону концерн «Міські теплові мережі» почав виконувати профілактичні та ремонтні роботи. Для цього були відключені котельні, централізоване гаряче водопостачання. Однак своєчасно знову включити гарячу воду не вийшло. Це викликало стурбованість запоріжців. Почали надходити скарги до міськвиконкому. З'явилася навіть інформація, що влітку гарячої води в Запоріжжі не буде. Сьогодні причини цього розглядалися на нараді під керівництвом міського голови Володимира Буряка.

Міський голова розкритикував роботу концерну «Міські теплові мережі» з відновлення гарячого водопостачання. Володимир Буряк нагадав, що спочатку запоріжці були проінформовані про терміни відключення гарячої води на час виконання профілактичних і ремонтних робіт. Однак потім ці терміни були змінені.

- Відповідно до нормативів ці роботи розраховані на п'ятнадцять днів. Можна говорити про збільшення до трьох тижнів. Однак в результаті роботи значно затягнулися. Люди продовжують залишатися без гарячої води. При цьому почала поширюватися інформація про те, що гарячої води в Запоріжжі влітку не буде взагалі, - зазначив Володимир Буряк.

За інформацією головного інженера концерну «Міські теплові мережі» Сергія Астапенкова, те що відбулося пов'язане із затягуванням термінів повірки приладів обліку природного газу, встановлених в котельнях. Без повірених приладів котельні не можуть відновити роботу.

- Ми розраховували, що перевірка, яка проводиться спеціалізованою організацією, як того вимагають нормативи, займе максимум п'ятнадцять днів. Однак вона затягнулася, так як потрібно було провести додаткові роботи, - розповів Сергій Астапенков.

Міський голова підкреслив, що подібну можливість необхідно було враховувати. Потрібно було заздалегідь поінформувати про це людей, а не обіцяти включення гарячої води через дві-три тижні, щоб потім цю обіцянку не виконати.

Керівництво концерну «Міські теплові мережі» заявило, що подібна ситуація більше не повториться.

- Не треба мені про це розповідати. Попросіть вибачення у городян, які залишилися без гарячої води. В якому настрої зараз знаходяться тисячі людей, які змушені гріти воду у відрах? Ви про це подумали? Ваше завдання - максимально скоротити терміни відключення гарячої води, а не говорити, що цього більше не повториться, - сказав Володимир Буряк.