Завтра у Запоріжжі розпочне роботу II спеціалізований міжнародний екологічний форум

29.05.2018 14:50

Завтра, 30 травня, в Запоріжжі у виставковому центрі «Козак-Палац» о 10-00 відбудеться урочисте відкриття Другого спеціалізованого міжнародного запорізького екологічного форуму - «Еко Форум-2018». У 12-00 відбудеться відкриття виставки, яка буде працювати в рамках проведення Екофоруму, на ній буде представлено більше 80 експонентів. Екологічний форум триватиме протягом трьох днів, завершиться 1 червня. Сьогодні відбуваються останні приготування.

Сьогодні у виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося останнє перед урочистим відкриттям засідання організаційного комітету з питань проведення «Еко Форуму-2018». Провів його заступник міського голови Валерій Еделєв. В ході засідання були розглянуті робочі та організаційні питання. Тим часом, у виставковому центрі експоненти виставки вже монтують свої експозиції.

Валерій Еделєв розповів про основні цікавинки Екофоруму і висловив упевненість в тому, що в Запоріжжі цей захід стане щорічним.

- Сьогодні приїхало понад 80 експонентів, які візьмуть участь у виставці і близько 200 спікерів, які привезли сюди наукові роботи, для того, щоб на «круглих столах» обговорити їх з учасниками Еко Форуму і з науковою громадськістю. Тут буде дитяча локація, де школярі зі спеціалізованих шкіл з екологічним напрямком представлять свої роботи. Тут буде прекрасна локація художників і фотохудожників, на роботах яких зображена природа Запоріжжя. На цьому Еко Форумі будуть широко представлені не лише місто Запоріжжя, а й інші регіони області, - розповів Валерій Еделєв.

У цьому році в рамках проведення Еко Форуму буде проходити святкування 60-річчя Запорізького дитячого ботанічного саду. Темі ботанічних садів і дендропарків буде присвячена міжнародна наукова конференція.

- Більше 20 представників з-за кордону приїдуть на наукову конференцію. Всі вони привезуть подарунки для нашого ботанічного саду. Це екзотичні рослини, які будуть висаджені на його території. Хочу зазначити, що у нас ексклюзивний ботанічний сад, такого більше немає в Україні. Це не просто ботсад, це ще й об'єкт освіти, тут школярі отримують навички і екологічні знання, - зазначив Валерій Еделєв.

Також серед основних тем, які будуть розглянуті в рамках «Еко-форуму» - реформування системи управління природоохоронної діяльності, охорона повітряного і водного басейнів, технології та обладнання з очищення природної та стічної води, система контролю і моніторингу стану навколишнього природного середовища, переробка промислових і побутових відходів, енергетичний потенціал відходів, використання вторинної сировини, боротьба з карантинними рослинами, енергозбереження та енергоефективність та інші.