У Шевченківському районі відкрито шосту філію Центру надання адміністративних послуг

29.05.2018 16:30

Сьогодні, 29 травня, у Запоріжжі розпочала свою роботу шоста за рахунком філія Центру надання адміністративних послуг. Цього разу в Шевченківському районі. Шоста філія ЦНАПу розташована на першому поверсі будівлі Шевченківської райадміністрації за адресою пр. Моторобудівників,34.

Урочисте відкриття філії відбулося за участі заступника міського голови Валерія Еделєва, директора департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Володимира Жукова, керівництва району, будівельників, які реконструювали приміщення.

Валерій Еделєв у своєму вітальному слові зазначив, що нова Шевченківська філія ЦНАПу відповідає всім сучасним вимогам, має зручний зал для очікування та операційний зал, обладнана системами відеофіксації, електронними чергами, які передбачають можливість попереднього запису і таким чином забезпечують відкритість та прозорість при наданні адміністративних послуг.

- Протягом останніх кількох років у місті більше ніж удвічі збільшилась кількість послуг, які надають запоріжцям п’ять існуючих філій ЦНАПу. Щойно з’явиться можливість бюджетного фінансування, центри надання адміністративних послуг будуть технічно готові до видачі біометричних та пластикових ID-паспортів, - сказав Валерій Еделєв.

Директор Шевченківської філії ЦНАПу Олена Віткова розповіла, що наразі тут працюють сім операторів, які можуть обслуговувати більше 100 відвідувачів щодня і надавати 136 адмінпослуг. Це послуги, які пов’язані з оформленням різноманітних документів, надання витягів, реєстраційних документів, архівних довідок, інформації стосовно земельних відносин та інше. Введення в дію Шевченківської філії ЦНАПу значно розвантажить потік відвідувачів у найближчій до неї філії Олександрівського району. З урахуванням у майбутньому збільшення кількості адміністративних послуг у філії передбачено 12 робочих місць для адміністраторів.

 

Крім щойно відкритого Шевченківського, у м. Запоріжжі функціонують 5 філій Центру надання адміністративних послуг: у Олександрівському (вул. Українська, 50), Вознесенівському (бул. Центральний, 27), Комунарському (вул. Чумаченка, 32), Дніпровському (вул. Кияшка, 22) та Заводському (вул. Лізи Чайкіної, 32) районах, чотири з яких було відкрито наприкінці 2016 року.

Прийом відвідувачів здійснюється без перерви на обід та один день (вівторок) на тиждень до 20-00. Крім того філія Центру у Вознесенівському районі (бул. Центральний, 27), яка є центральною філією, здійснює прийом відвідувачів у вихідний день – суботу.

Перелік адміністративних послуг, що надаються через філії Центру визначений рішенням Запорізької міської ради від 22.11.2017 № 36 і включає 136 послуг 22 адміністративних органів. Відповідно зросла і кількість відвідувачів з 24662 до 61164 на рік.

Функціонує сайт ЦНАП http://cnapzmr.gov.ua/. Адміністративні послуги, систематизовано за галузями та сферами регулювання. Запроваджені електронні сервіси («зареєструватись на прийом», «стан черги у реальному часі», «перевірити стан послуги», «опитування», «електронні послуги» та ін.).

Приміщення філій ЦНАП обладнуються платіжними та пост терміналами для сплати адміністративного збору.