Міська влада спрямувала кошти на реконструкцію одного з проблемних гуртожитків

30.05.2018 15:18

Під час сьогоднішньої сесії міської ради піднімалися актуальні питання у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема заплановано виконання реконструкції гуртожитку по вулиці Незалежності України, 45.

До Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Запоріжжя на 2018-2020 роки внесено зміни. Виділено додаткові 11,847 тис. грн. на виконання комплексу першочергових робіт по малому капітальному ремонту трьох ліфтів. Будуть замінені купе кабіни ліфтів, обмежувачі швидкості, тягові канати та інше, відремонтовані приводи з заміною електродвигуна. Фінансування передбачено за рахунок економії коштів за іншими напрямами робіт у сфері ЖКГ.

Також виділені 500 тис. грн. на реконструкцію гуртожитку по вулиці Незалежності України, 45. За результатами обстеження технічного стану будівлі незадовільними є будівельні конструкції та інженерне обладнання.

Планується виконання робіт по модернізації і перебудові існуючих приміщень загального користування (туалетів, умивальних кімнат, душових, кухонь), а саме – внутрішнє перепланування та прокладання мереж електропостачання, водо-, теплопостачання з облаштуванням санітарно-технічних приладів та обладнання.

Це дозволить не тільки поліпшити експлуатаційні характеристики будівлі, санітарні та технічні умови проживання мешканців гуртожитку, а також вони зможуть скористатися правом на приватизацію житлових приміщень, як частини комунальної квартири у житловому будинку.