Депутати затвердили План заходів з реалізації Стратегії розвитку міста Запоріжжя

30.05.2018 18:27

Сьогодні в ході сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за затвердження «Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку міста Запоріжжя до 2028 року на 2018-2020 рр».

Стратегія розвитку Запоріжжя до 2028 року підготовлена проектом «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), що діяв в якості міжнародної технічної допомоги, спільно з Координаційною радою за участі широкого кола представників громади міста шляхом обговорень протягом 2016-2017 років.

Стратегія розвитку «Запоріжжя - 2028» відображає амбітну ціль - перетворення Запоріжжя на сучасне європейське місто.

Невід’ємною частиною Стратегії є План заходів з її реалізації.

План заходів підготовлено проектом ПРОМІС та виконавчими органами міської ради шляхом розроблення проектних пропозицій до нього за визначеними у Стратегії напрямами розвитку.

До Плану заходів увійшли проектні пропозиції, які мають першочергове значення для розвитку міста. У ході підготовки Плану заходів максимально широко використовувалися методологічні підходи та інструменти для стратегічного й оперативного планування, що застосовуються в країнах ЄС, з урахуванням особливостей України.

Виконавчі органи міської ради, підприємства, установи та організації усіх форм власності, громадські організації міста мають керуватися та враховувати основні положення Плану реалізації Стратегії при формуванні щорічних програм, бюджету та планів розвитку.