Міський діалізний центр надає послуги 80 пацієнтам

24.07.2017 15:23

В цьому році в Запоріжжі створено Міський діалізний центр. Всі будівельні роботи завершилися в червні.

Всі будівельні роботи завершилися в червні. Також були підписані всі дозвільні документи, необхідні для відкриття центру, встановлене медичне обладнання. Питання роботи міського діалізного центру обговорювалося в ході сьогоднішньої апаратної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

На даний момент Міський діалізний центр укомплектований необхідним персоналом і почав свою роботу. Сьогодні тут надаються послуги 80 запорожцям з різних районів міста, які проходять процедуру діалізу на амбулаторній основі, зазвичай три рази на тиждень. Центр працює у три зміни.

Поступово, по мірі необхідності, кількість пацієнтів можна буде збільшити більш ніж в два рази. Адже всього центр розрахований на 25 діалізних місць. Це дозволить, при роботі в чотири зміни, забезпечити лікування близько 200 осіб.

У Міському діализному центрі п'ять палат, які можуть приймати пацієнтів. За словами фахівців, тут зібрано кваліфікований персонал, сконцентровано необхідне обладнання. Це дає можливість надавати тут повний комплекс послуг запорожцям, які потребують процедури гемодіалізу. Це зручно як для пацієнтів, так і з точки зору організації роботи медичного персоналу.

Відзначимо, пацієнтів, які обмежені в пересуванні через стан здоров'я (проблеми зору, опорно-рухового апарату) доставляють в центр для проходження діалізу санітарним транспортом (за їх бажанням). Відповідні кошти передбачені в міському бюджеті. На сьогодні в Запоріжжі таких пацієнтів понад двадцять.

- Питання про створення Міського діалізного центру піднімалося у Запоріжжі багато років. Дуже важливо, що нам вдалося його відкрити. В цьому році це один з найбільш важливих об'єктів для міста, адже цей центр необхідний більш ніж сотні запорожців, які потребують гемодіалізу. Вже зараз можна сказати, що центр сприяє підвищенню якості надання медичних послуг для цієї категорії запорожців, - сказав Володимир Буряк.