У Запоріжжі будуть моніторити використання енергоресурсів бюджетних установ та комунальних підприємств

30.05.2018 14:57

В обласному центрі прийняли Програму підтримки заходів з енергозбереження на 2018-2020 роки.

З 1 квітня 2017 року розпорядженням міського голови Володимира Буряка в бюджетних установах і комунальних підприємствах був впроваджений енергомоніторинг на базі електронної платформи uMuni (ознайомча демоверсія терміном на 1 рік). За цей період сформована база даних об'єктів моніторингу, організована мережа енергоменеджерів нижчого рівня. Система ця вибиралася з числа інших, що діють в Україні та грунтуючись на рекомендації Асоціації «Енергетичні міста України», членом якої наше місто є з 2015 року.

В ході сьогоднішньої сесії міської ради депутати затвердили Програму підтримки заходів з енергозбереження на 2018-2020 роки. Це дозволить продовжити розпочату роботу та забезпечувати відповідний моніторинг та аналіз використання енергетичних ресурсів бюджетних установ і комунальних підприємств, виявляючи найбільш енерговитратні з них і розробляти подальші заходи щодо підвищення енергоефективності.

У програмі зазначається, що завдяки розробці та впровадженню енергоефективних заходів на підставі аналізу енергоспоживання та проведеного енергомоніторингу очікується скорочення споживання енергетичних ресурсів в натуральних величинах до 5%, ефективне використання коштів бюджету міста, а також скорочення викидів вуглекислого газу.