Рішенням депутатів у Запоріжжі з’явиться вулиця Героїв 23-го батальйону

30.05.2018 18:31

Сьогодні в ході 29-ї сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили проект рішення про перейменування вулиці Авангардної в Олександрівському районі міста Запоріжжя на вулицю Героїв 23-го батальйону.

Історія 23-го батальйону територіальної оборони «Хортиця» почалась 30 квітня 2014 року на полігоні «Близнюки» поблизу міста Запоріжжя. Батальйон переважно був сформований з чоловіків, що пройшли строкову службу, але були у складі й ті, хто не мав воєнного досвіду. Після двотижневої підготовки на полігоні батальйон був направлений для несення служби на блокпостах для захисту Запорізької області біля Розівки та Любимівки. Надалі батальйон направлено у підпорядкування командування АТО в Донецьку область, виконувати бойові завдання поблизу Маріуполя.

Славною сторінкою в історії батальйону став бій під м. Новоазовськом, коли наші солдати в активній взаємодії з третім дивізіоном 55-ї окремої артилерійської бригади зупинили наступ російсько-терористичних військ. 23-ій батальйон територіальної оборони «Хортиця» знаходиться в оперативному управлінні Міністерства оборони України.

З початку військових дій на сході України віддали своє життя 14 військовослужбовців батальйону. Майже всі вони – жителі Запорізької області.