У Запоріжжі розпочав роботу «Еко Форум-2018»

30.05.2018 12:05

Сьогодні в Запоріжжі розпочав роботу II спеціалізований міжнародний екологічний форум «Еко Форум-2018». Форум буде проходити з 30 травня по 1 червня у виставковому центрі «Козак-Палац». В урочистому відкритті заходу взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади, іноземні гості.

Серед організаторів II спеціалізованого міжнародного екологічного форуму «Еко Форум-2018» Запорізька міська рада, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька торгово-промислова палата, Запорізький обласний союз промисловців і підприємців «Потенціал».

Як відзначають організатори, ці три дні Запоріжжя стане майданчиком для обміну досвідом щодо впровадження нових технологій в сфері екології. Серед основних завдань Екофоруму консолідація діяльності промислових підприємств, громадськості, влади для взаємовигідного співробітництва в сфері реалізації заходів, спрямованих на поліпшення навколишнього середовища, залучення інвестицій в екологічні проекти і так далі.

До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк. Міський голова нагадав про результати першого Екофоруму, проведеного в минулому році. Володимир Буряк висловив упевненість, що практика проведення таких форумів буде продовжена і надалі.

- Головна теза Екофоруму - об'єднання зусиль влади, промислових підприємств, громадськості для вирішення природоохоронних завдань. Для мене важливо, щоб результатом форуму, в тому числі для Запоріжжя, стало отримання сучасних практичних напрацювань в сфері екології, поліпшення стану навколишнього середовища. Бажаю всім плідної роботи протягом цих трьох днів, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що Запоріжжю також є про що розповісти. На сьогоднішній виставці «Зеленбудом» презентовано напрацювання щодо боротьби з карантинними рослинами, з використанням найсучасніших методів. Місто активно використовує вторинне тепло комбінату «Запоріжсталь» для підігріву гарячої води в міжопалювальний період. В результаті в цьому році планується заощадити до 16 мільйонів кубометрів природного газу.

У цьому році в рамках Еко форуму відбудуться виставка екологічних проектів і програм, конференції, презентації, семінари, майстер-класи. У виставці візьмуть участь великі промислові підприємства, комунальні підприємства міста, підприємства, що працюють в сфері енергозбереження, енергоефективності, охорони навколишнього середовища, вищі навчальні заклади. Вони презентують свої стенди з інформацією про реалізовані природоохоронні заходи, виготовляєму продукцію, пропоновані послуги.

Одним з масштабних заходів стане міжнародна наукова конференція до 60-річчя Запорізького міського дитячого ботанічного саду. Буде організована дитяча освітня еколокація. У програмі форуму заходи для промисловців і підприємців, вчених, освітян, студентів, школярів.

Протягом трьох днів працюватимуть секції за тематичними розділами Екофоруму. Серед них секції з охорони навколишнього водного басейну, водних ресурсів, контролю і моніторингу стану навколишнього середовища, переробці промислових та побутових відходів, енергозбереження та енергоефективності, екологічної освіти, боротьби з карантинними рослинами.

Серед запрошених не тільки запорожці, але і гості з Києва, Вінниці, Харкова, Одеси, Дніпра, Чернівців, Рівного. Також у форумі візьмуть участь делегації з Німеччини (Оберхаузен, Магдебург), Франції, Канади, Ізраїлю, Польщі, Чехії, Азербайджану, Китаю.